Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Need help with plumbing

Need help with plumbing 6 months 3 weeks ago #92835

  • Phil Hartin
  • Phil Hartin's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Aquarist
  • Junior Aquarist
  • Posts: 39
  • Thank you received: 0
  • Points: 44.00
Hi,
It's been awhile since I have been here I should do better but in the mean time I really need some advice as I just can't seem to get my plumbing right. I am posting a Album of my latest pics and hope someone can point me in the right direction as I have tried a few different ways and can't seem to get the system to run quiet. I know there should be some pump noise but I think I have to much.
Here is what I have now.
Phil
photos.app.goo.gl/4uPfmghGIqXFZz3q2

photos.app.goo.gl/fWG5oFKBvCrWSAu42

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Need help with plumbing 6 months 3 weeks ago #92839

  • allenjj
  • allenjj's Avatar
  • Offline
  • Administrative Aquarist
  • Administrative Aquarist
  • Posts: 4289
  • Thank you received: 335
  • Points: 5600.00
  • Honor Medal 2015
Is the noise from the pipes or pumps?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

John

Need help with plumbing 6 months 3 weeks ago #92840

  • allenjj
  • allenjj's Avatar
  • Offline
  • Administrative Aquarist
  • Administrative Aquarist
  • Posts: 4289
  • Thank you received: 335
  • Points: 5600.00
  • Honor Medal 2015
Is the noise from the pipes or pumps?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

John

Need help with plumbing 6 months 3 weeks ago #92841

  • Phil Hartin
  • Phil Hartin's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Aquarist
  • Junior Aquarist
  • Posts: 39
  • Thank you received: 0
  • Points: 44.00
It's from the pump but I dont' think it's that bad now I re-did the conection between the pump and the 90 deg elbow before the union ball valve. The reactors are a differant story. My mind said I would not have a problem hooking them up with black tube where I put them in location to the gate valves that was a mistake.
And then it comes to the flow thru the sump and refugium or basicly the whole system. I keep screwing with it and am not sure what the best way to go is.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Need help with plumbing 6 months 3 weeks ago #92842

  • Phil Hartin
  • Phil Hartin's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Aquarist
  • Junior Aquarist
  • Posts: 39
  • Thank you received: 0
  • Points: 44.00
The other problem that is bothing me is this that I guess is precipitation. I have been doing different things to try to get my water clear but so far no good. I am running 50 and 100 micrion filter socks changing ever day and at the present time am running a BRS media reactor with a 5 micron sediment filter in it for 4 days now and dam you should see how dirty its getting.
I think it's the salt mix I am using which is or was LIve Aquaria Reef Salt . I am switching to Red Sea the blue bucket. photos.app.goo.gl/EMTSae8nVqxBOb3d2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.125 seconds
Powered by Kunena Forum

CDMAS Login

Welcome to CDMAS, please log in or create a user account to participate in more of the sites activities and resources. Free limited accounts will allow you to post and participate with our forums.

CDMAS Daily Unique Visitors

Today 80

Yesterday 210

Current Week 80

Current Calendar Month 3886

Visitors since 9/19/15 253818

Currently are 113 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

By using the sponsors link at the top of the page you could place your ad here .

Please Visit Our Sponsors

EV SSL